Exlibris Emanuel Aufrecht - Bürck, Paul (1878-1947).; Aufrecht, Emanuel (1844-1933). ([S. l., 1900)
Wyobrażenie podzielone na dwa pola, w polu górnym sfinks, w polu dolnym mikroskop i ręka wskazująca na dwa szkiełka z preparatami. Napis: Exlibris Emanuel Aufrecht. Sygn. w obrębie kompoz.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko aut. Data wg działalności aut.
Keywords: Ekslibrisy -- Niemcy -- 1900-1945.; Ekslibrisy lekarzy