Ex Libris Del Cardinale Agagianian : Iustitia Et Pax - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001).; Agagianian, Grégorie-Pierre (1895-1971). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1962)
Pod kapeluszem kardynalskim i krzyżem, tarcza herbowa z kotwicą, barankiem i gwiazdą, na wstędze napis: Iustitia Et Pax. Poniżej tablica z napisem: Ex Libris Del Cardinale Agagianian. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem autograf autora i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.