Dziewczyna z jabłkiem - Kuran-Bogucka, Irena (1920-1995). ([Gdańsk], 1960)
Przedstawia siedzącą postać kobiety z jabłkiem w dłoniach.
Pod kompoz. ołówkiem ręką aut. tyt., nr odbitki, sygn. i data: Dziewczyna z jabłkiem 3/30 I. Kuran-Bogucka 1960. Miejsce wyd. wg działalności aut.