[Afisz. Incipit] "Znasz li ten kraj" ... Adam Mickiewicz w poezji i muzyce ... / Państwowa Opera i Filharmonia Bałtycka w Gdańsku. ([wydawca nieznany], 1955)
Afisz informujący o koncercie. Wykonawcy: Aleksandra Łacińska sopran, Kira Pepłowska recytacje, Jan Kusiewicz tenor, Marian Wlazło bas, Władysław Walentynowicz fortepian.