[Afisz. Incipit] "Znasz li ten kraj" ... Adam Mickiewicz w poezji i muzyce ... - Państwowa Opera i Filharmonia Bałtycka (Gdańsk). (Gdynia : [wydawca nieznany], 1955)
Afisz informujący o koncercie. Wykonawcy: Aleksandra Łacińska sopran, Kira Pepłowska recytacje, Jan Kusiewicz tenor, Marian Wlazło bas, Władysław Walentynowicz fortepian.
Keywords: Państwowa Opera i Filharmonia Bałtycka (Gdańsk) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Życie muzyczne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970 -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.