"Państwo upadłe" a zakaz użycia siły : uwagi z perspektywy prawa międzynarodowego publicznego / Agata Kleczkowska. - Kleczkowska, Agata
Pojęcie "państwa upadłego" z perspektywy prawa międzynarodowego publicznego, skutki upadku państwa dla międzynarodowego bezpieczeństwa, zakaz użycia siły a państwo upadłe.