Szaleństwa panny Ewy - Kałkus, Maciej ([S.l. : s.n.], 1984)
Plakat filmu : uśmiechnięta dziewczynka z psem.
Na plakacie : film według powieści Kornela Makuszyńskiego ; scenariusz i reżyseria Kazimierz Tarnas, zjęcia Zdzisław Kaczamarek ; w roli panny Ewy Dorota Grzelak, ojciec Ewy Piotr Fronczewski.
Keywords: Plakaty filmowe -- Polska -- 1970-2000.