Stanisław Salmonowicz, Gadki toruńskie, czyli zagadki weselne z przełomu XVII i XVIII w. Wyboru dokonał i wstępem opatrzył (...), Towarzystwo Bibliofilów im. J. Lelewela w Toruniu, Toruń 1980, s. 29 / Zbigniew Nowak. - Nowak, Zbigniew (1927-2015) ([Gdańskie Towarzystwo Naukowe. Wydział I Nauk Społecznych i Humanistycznych], 1983)
Recenzja książki: Gadki toruńskie, czyli zagadki weselne z przełomu XVII i XVIII w. / Stanisław Salmonowicz. Toruń, 1980.