Ex Libris Dr Med Horst Bourmer / W. J. - Jakubowski, Wojciech (1929-2024) (1980)
Monogram HB, niżej napis: Ex Libris Dr Med Horst Bourmer u dołu tarcza z wężem Eskulapa i dwa tulipany. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.