Ex Libris Dr Med Horst Bourmer - Jakubowski, Wojciech (1929-2024).; Bourmer, Horst (1920-2001). (1980)
Monogram HB, niżej napis: Ex Libris Dr Med Horst Bourmer u dołu tarcza z wężem Eskulapa i dwa tulipany. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.
Na odwrocie nazwisko artysty i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1970-2000.