Das neue Stadtkrankenhaus in Danzig. - Theuerkauf, Gottlob (1833-1911) (1888)
Przedstawia budynek nowego Szpitala Miejskiego przy obecnej ul. Rogaczewskiego w Gdańsku, obecnie zajmowany przez Regionalną Dyrekcję Lasów Państwowych.