Das neue Stadtkrankenhaus in Danzig. - Theuerkauf, Gottlob (1833-1911). ([Niemcy], 1888)
Przedstawia budynek nowego Szpitala Miejskiego przy obecnej ul. Rogaczewskiego w Gdańsku, obecnie zajmowany przez Regionalną Dyrekcję Lasów Państwowych.
Grafika pochodzi z pisma ,,Illustrirte Zeitung" z 12 maja 1888 r.
Autor nieznany, praca niesygnowana.
U dołu pod kompozycją drukowany tytuł - podpis: Das neue Stadtkrankenhaus in Danzig. Originalzeichnung von G. Theuergauf.
Miejsce powstania według języka i tematu.
Data powstania według datowania czasopisma.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 19 w; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce