My Alexander I z Bożey Łaski Imperator y Samowładzca Wszech Rosyy, Król Polski [Inc.:] Woyna w celu ujarzmienia świata na łono oyczyzny Naszey wniesiona, zaprowadziła Rossyą i Europę zwycięzką aż pod bramy Paryża [...] : [w Wiedniu dnia 25 Maja r. 1815.] - Aleksander I (cesarz Rosji ; 1777-1825). ([Wiedeń : s.n., 1815)
Druk ulotny - odezwa Aleksandra I do Polaków z 22 maja 1815.
Tyt. nagł.
Autor i data pod tekstem.
BNPol online
Keywords: Aleksander -- I -- (cesarz Rosji ; -- 1777-1825) -- i Polska; Druki ulotne -- Polska -- 19 w; Polska -- 1815-1830 (Ziemie polskie po Kongresie Wiedeńskim ; Królestwo Kongresowe) -- źródła