Medal. Ignacy Jan Paderewski 1860-1941. Traktat Pokoju Wersal 28 Czerwca 1919. - Wątróbska-Frindt, Stanisława (1934-1994).; Polskie Towarzystwo Archeologiczne i Numizmatyczne ([Warszawa] : Polskie Towarzystwo Archeologiczne i Numizmatyczne, 1986)
Medal. Awers: Popiersie Ignacego Paderewskiego w lewo, Ignacy Jan Paderewski 1860-1941. Rewers: Traktat/Pokoju/Wersal 28 Czerwca 1919/+/Rzeczpospolita Polska/Suwerenna-Niepodległa/Za Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej/Prezydent Rady Ministrów/Minister Spraw Zagranicznych, niżej faksymilia podpisu Paderewskiego, na dole przy krawędzi PTAiN•1986r.
Tytuł na podstawie napisu na medalu.
Miejsce wydania na podstawie siedziby emitenta.
Keywords: Paderewski, Ignacy Jan -- (1860-1941); 1901-2000; 1945-1989; Medale; Polska; Obiekty trójwymiarowe