Ex Libris Prof. dr J. Staszewski - Garlej, Tadeusz (grafik).; Staszewski, Jacek (1933-2013). ([Miejsce nieznane], 1988)
Otwarta księga z napisem: Ex Libris Prof. dr J. Staszewski. Nad księgą spirala z wkomponowanym napisem: Inclinata Resvrget. Całość obwiedziona cieniutką ramką. Sygnatura autora w obrębie kompozycji.
Daty według biogramu właściciela. Odbitka w kolorze sepii.