Mistyka w polskiej tradycji / Stanisław Urbański. - Urbański, Stanisław (1947- ).
1. Okres od XIII do XVII wieku. 2. Okres XVII wieku. 3. Okres XVIII wieku i I połowa XIX wieku. 4. Okres II połowy XIX wieku i początek XX wieku (do 1914 roku). 5. Okres XX-lecia międzywojennego.