Mistyka w polskiej tradycji - Urbański, Stanisław (1947- ). (1999)
1. Okres od XIII do XVII wieku. 2. Okres XVII wieku. 3. Okres XVIII wieku i I połowa XIX wieku. 4. Okres II połowy XIX wieku i początek XX wieku (do 1914 roku). 5. Okres XX-lecia międzywojennego.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Mistyka; Duchowość katolicka; Polska; Artykuł z pracy zbiorowej