[Nehrungen Brückenkopf (Schiffchenbrück) Kneipab - Nowaliński, Karol (1935- ). ([Gdańsk : Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia ulicę Mostek na Rudnie prowadzącą do bramy miejskiej, za bramą widoczny drewniany mostek (Schiffchenbrück), 14.06.1912 r.
Data i aut. odbitki wg inwentarza PAN BG. Tyt. wg opisu na negatywie. Ponadto na negatywie: Danzig 1912 14. Juni.
Fot. Gd.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- fotografie