Stanisław Lipiński portret wykonany przez H. Lipińskiego. - Lipiński, Hipolit (1846-1884) (odbito w litogr. A. Pruszyńskiego, 1882)
Portret brodatego mężczyzny, ujętego w popiersiu, en face, głowę zwraca w lewą stronę. U dołu atrybuty rzeźbiarskie oplecione po bokach gałązkami lauru i wawrzynu.