Ex libris [Fundacji] wspólnota gdańska / R. Znajomski. - Znajomski, Robert (1968-2021) (2016)
Przedstawia gdańską Fontannę Neptuna, na czaszy herb miasta i napis: ex libris wspólnota gdańska. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.