Danzig, Alte Speicher an der Mottlau / Staatliche Bildstelle -Berlin. - Lange, Carl (1885-1959) ("Orweda" Verlag : Herausgeber Carl Lange, 1920)
Przedstawia Wyspę Spichrzów, fragment od ulicy Stągiewnej do wschodniego cypla wyspy. Widok z Zielonego Mostu na spichlerze od strony Motławy, około 1935 roku.