Danzig, Alte Speicher an der Mottlau - Lange, Carl (1885-1959).; Orweda-Verlag.; Staatliche Bildstelle (Berlin). ([Danzig] : "Orweda" Verlag : Herausgeber Carl Lange, 1920)
Przedstawia Wyspę Spichrzów, fragment od ulicy Stągiewnej do wschodniego cypla wyspy. Widok z Zielonego Mostu na spichlerze od strony Motławy, około 1935 roku.
Data według przedstawienia.
Keywords: Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk -- 1900-1945.; Spichrze -- Polska -- Gdańsk -- karty pocztowe; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- karty pocztowe