Ex Libris Dr Edward Borkowski / W. B. - Barylski, Wojciech (1929-1999) ([wydawca nieznany], 1959)
Postać nagiej kobiety oplecionej przez węża obok mikroskop, u góry ryba i otwarta książka. Napis u góry: Ex Libris, u dołu półkoliście: Dr Edward Borkowski. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem autograf artysty i data.