[Afisz. Incipit] VII. Koncert Popularny z okazji Tygodnia Przyjaźni Polsko-Czechosłowackiej ... - Polska Filharmonia Bałtycka im. Fryderyka Chopina (Gdańsk). (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1949)
Afisz informujący o koncercie 13.03.1949 r. w Państwowym Teatrze Wybrzeże w Gdyni. Wykonawcy: Orkiestra Symfoniczna Filharmonii Bałtyckiej, dyrekcja Bohdan Wodiczko, skrzypce Aleksander Plocek.
Keywords: Państwowa Opera i Filharmonia Bałtycka (Gdańsk) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Życie muzyczne -- Polska -- Gdynia -- 1945-1970 -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.