Ex Libris Janiny Marynowskiej Kuśnierczykowej : E Non Sapremo Il Vero / [Jan Agopsowicz]. - Hasso-Agopsowicz, Jan (1915-1982) (1953)
W obramowaniu otwarta książka na jednej stronie gałązka róży, po drugiej napis: E Non Sapremo Il Vero, wyżej czajniczek, z którego unosi się para i obok gałązka laurowa. Napis u góry: Ex Libris, u dołu: Janiny Marynowskiej Kuśnierczykowej.