[Elewacje kamienic przy ul. Korzennej z widokiem ruin Wielkiego Młyna i kościoła św. Katarzyny] / MK. - Kilarski, Maciej (1922-2003) (1945)
Przedstawia podniszczone elewacje kamienic przy ul. Korzennej z widokiem ruin Wielkiego Młyna i kościoła św. Katarzyny w Gdańsku w latach powojennych.