[Elewacje kamienic przy ul. Korzennej z widokiem ruin Wielkiego Młyna i kościoła św. Katarzyny] - Kilarski, Maciej (1922-2003). ([Gdańsk], 1945)
Przedstawia podniszczone elewacje kamienic przy ul. Korzennej z widokiem ruin Wielkiego Młyna i kościoła św. Katarzyny w Gdańsku w latach powojennych.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie treści kompozycji.
Miejsce powstania na podstawie działalności autora.
Daty powstania na podstawie działalności autora.
Keywords: Wielki Młyn (Gdańsk, Polska) -- w sztuce; Kościół św. Katarzyny (Gdańsk, Polska) -- w sztuce; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- źródła