Ex Libris Rudy Lukeše Ctibor Stastný. - Šťastný, Ctibor (1884-1962) (1950)
Przedstawia na ciemnym tle półpostać kobiety z aparatem fotograficznym w ręku, u dołu na jasnym tle tubki farby, paleta, pędzle, u dołu napis: Ex Libris Rudy Lukeše. Pod wyciskiem płyty ołówkiem autograf aut. i data.