[Afisz teatralny. Incipit] Heute Freytag den 15. April 1814 werden wir die Ehre haben aufzuführen: Die deutsche Hausfrau : Schauspiel in 3 Aufzügen, von Kotzebue. Hierauf folgt zum Erstenmal: Der Nachtwächter : Eine Posse in Versen, in Einem Akt, von Theodor Körner (Manuscript). ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1814)
Afisz przedstawień "Die deutsche Hausfrau. Schauspiel in 3 Aufzügen" Augusta von Kotzebue oraz "Der Nachtwächter. Eine Posse in Versen, in Einem Akt" Theodora Körnera.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
W górnej części afisza wizerunek orła pruskiego.
Keywords: Kotzebue, August von -- (1761-1819). -- plakaty; Körner, Theodor -- (1791-1813). -- plakaty; Stadttheater (Gdańsk) -- 19 w. -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Teatry -- Polska -- Gdańsk -- 19 w. -- druki ulotne