Ex Libris Ctibor Šťastný Ctibor Šťastný. - Šťastný, Ctibor (1884-1962) (1930)
Przedstawia donice z kwiatami stojące na kamiennych postumentach, w głębi staw i rosnące przy nim drzewa. U dołu napis: Ex Libris Ctibor Šťastný. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut.