Ex Libris Marii Michałowskiej / [Zygmunt Świerczyński]. - Świerczyński, Zygmunt (1949)
Przedstawia kobietę sidzącą na stosiku książek z gęsim piórem w ręku, przed nią stoi lichtarz ze świecą, napis: Ex Libris Marii Michałowskiej.