Ex Libris Marii Michałowskiej - Świerczyński, Zygmunt; Michałowska, Maria (1925-2018) ([Miejsce nieznane], 1949)
Przedstawia kobietę sidzącą na stosiku książek z gęsim piórem w ręku, przed nią stoi lichtarz ze świecą, napis: Ex Libris Marii Michałowskiej.
Nazwisko artysty i data wykonania na podstawie katalogu Biblioteki Narodowej.
Na odwrocie ołówkiem napis: Dar Dr. Michałowskiego.
Strona Katalogu Biblioteki Narodowej, 15.04.2024
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.