Mąż roztropny jeden raz błądzi : związek doświadczenia i roztropności w wybranych utworach polskiego renesansu / Andrzej Probulski. - Probulski, Andrzej
Zakres i treść: wczesnonowożytna prudentia, zastrzeżenia, związki roztropności i doświadczenia w szesnastowiecznej literaturze polskiej, Mąż roztropny jeden raz błądzi.