Podstawy kształcenia tanatologicznego wolontariuszy hospicyjnych w szkole / Piotr Krakowiak. - Krakowiak, Piotr (1965- ).
Zakres i treść: edukacja na temat końca życia podstawą "rewolucji hospicyjnej" w społeczeństwie, zagospodarowanie trudnych emocji związanych z chorobą i stratą bliskich, pomoc pedagogiczna i wsparcie w przypadku straty w otoczeniu dziecka, wiek i możliwości zaangażowania dzieci i młodzieży w wolontariat hospicyjny, opieka paliatywno-hospicyjna i szkoły : przestrzeń współpracy, ukazanie perspektywy osobistego rozwoju przez wolontariat hospicyjny.