Gdańsk Katedra w odbudowie / Fot. Falkowski. - Falkowski, Edward (1913-1998) (Polskie Arch. Krajozn. i Fotogr. Dokum., 1945)
Przedstawia Kościół Mariacki oraz ulicę Piwną w Gdańsku podczas powojennej odbudowy.