[Gdańsk, Dworzec Główny] Foto Karol Nowaliński. - Nowaliński, Karol (1935- ). (1988)
Przedstawia perony Dworca Głównego PKP w Gdańsku. Widok z wieży dworca w kierunku Wrzeszcza. W głębi dźwigi stoczniowe, 1988 r.