Rathsweinkeller in Danzig - Gottheil, Julius (1810-1868). ([Gdańsk], 1862)
Przedstawia widok wnętrza Piwnicy Rajców pod Dworem Artusa w Gdańsku.
Miejsce powstania według działalności autora.
Data powstania według datowanego rysunku z tej samej serii.
U dołu pod kompozycją tytuł, sygnatira autora: J. Gottheil gez.