Ex Libris Tad. Lesznera W. Waśkowski. - Waśkowski, Wacław (1902-1975) (1943)
Na tle regału z książkami siedzący przy stole mężczyzna z kielichem w dłoni, z którego wyłania się postać nagiej kobiety. U dołu miniatura pijaka trzymającego się ulicznej latarni. Wzdłuż lewej i górnej krawędzi napis: Ex Libris Tad. Lesznera. Pod wyciskiem płyty ołówkiem autograf aut.