Ex Libris Tad. Lesznera - Waśkowski, Wacław (1902-1975).; Leszner, Tadeusz (1895-1967). ([S. l., 1943)
Na tle regału z książkami siedzący przy stole mężczyzna z kielichem w dłoni, z którego wyłania się postać nagiej kobiety. U dołu miniatura pijaka trzymającego się ulicznej latarni. Wzdłuż lewej i górnej krawędzi napis: Ex Libris Tad. Lesznera. Pod wyciskiem płyty ołówkiem autograf aut.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko aut., technika graf. i data.