[Lech Wałęsa z krzyżem i długopisem]. (1980)
Przedstawia Lecha Wałęsę otwierającego drzwi samochodu, pod pachą trzyma drewniany krzyż, w ręku słynny długopis, którym podpisywał porozumienia sierpniowe, około 1980 r.