Ex Libris Ing. Dott. Gianni Mantero E. Grabowski. - Grabowski, Edward (1904-1966) (1960)
Przedstawia sylwetkę człowieka ułożoną z cegieł, na wysokości piersi budynek z trzema arkadami. Wzdłuż lewej krawędzi napis: Ex Libris Ing. Dott. Gianni Mantero. Pod wyobrażeniem ołówkiem nazwisko aut. i data.