Ex Libris Ing. Dott. Gianni Mantero - Grabowski, Edward (1904-1966).; Mantero, Gianni (1897-1985). ([S. l.], 1960)
Przedstawia sylwetkę człowieka ułożoną z cegieł, na wysokości piersi budynek z trzema arkadami. Wzdłuż lewej krawędzi napis: Ex Libris Ing. Dott. Gianni Mantero. Pod wyobrażeniem ołówkiem nazwisko aut. i data.