Ex libris Bibliotheca Senatvs Gedanensis E. B. - Borovitski, Joeri (1955- ). (1993)
Mnich i anioł trzymający książkę, na stole leżą klucze. U dołu napis: Ex libris Bibliotheca Senatvs Gedanensis. Pod kompoz. ołówkiem autograf aut., data, symbol techniki graf. i napis: 400 years. U dołu w okręgu wyciskana cyrylicą sygn. aut. E. B.