[St. Katharinen m. Giebelhäusern] B. Hellingrath. - Hellingrath, Berthold (1877-1954) (1926)
Widok na kościół św. Katarzyny, Basztę Jacek, kościoły św. Brygidy i św. Mikołaja w Gdańsku; na pierwszym planie szczyty domów ul. Św. Ducha.