Rola europartii w kształtowaniu unijnej agendy politycznej / Anna Pacześniak. - Pacześniak, Anna (1975- ).
1. Wprowadzenie. 2. Dynamika kształtowania agendy politycznej w UE. 3. Obsadzanie unijnych stanowisk jako warunek kontrolowania agendy politycznej. 4. Europejska opinia publiczna - byt realny czy postulowany? 5. Podsumowanie.