[Gdańsk - Barbakan w czasie odbudowy] Fot. Kazimierz Lelewicz. - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986) (Kazimierz Lelewicz artysta - fotografik, 1945)
Przedstawia fragment Wieży Więziennej w odbudowie po zniszczeniach wojennych. Widok od płn.-zach., ok. 1949 r.