[Gdańsk - Barbakan w czasie odbudowy] - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986). (Gdańsk : Kazimierz Lelewicz artysta - fotografik, 1945)
Przedstawia fragment Wieży Więziennej w odbudowie po zniszczeniach wojennych. Widok od płn.-zach., ok. 1949 r.
Tyt. wg odręcznego opisu na rewersie. Data wg przedstawienia.