V. A. Grégr Z Knih O Umĕní - Cinybulk, Vojtech (1915-1994).; Grégr, Václav (1920-1993). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1967)
Przedstawia pólnagą grecką boginię z cytrą w ręce, u jej stóp maska teatralna, po bokach napis: V. A. Grégr Z Knih O Umĕní. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty, data według inwentarza zbioru ekslibrisów PAN BG.
Keywords: Ekslibrisy -- Czechosłowacja -- 1945-1970.