Danzig Frauengasse - Kuhn, Rudolf Theodor (1842-1900).; Clara Bernthal (Gdańsk). (Danzig : Verlag: Clara Bernthal, 1905)
Przedstawia widok ulicy Mariackiej z Bramy Mariackiej w kierunku kościoła NMP, wykonany przez R. T. Kuhna w 1895 r.
Data wg biogramu wyd. i budowy pocztówki. Fotograf wg katalogu Fot. Gd. i zbiorów PAN BG.